Bröd

Bakade även ett supergott bröd!
Eftersom jag är nötallergiker och inte är superglad för russin, plockade jag bort dem ur receptet och använde mig istället av en halv påse torkad blandfrukt. Med bla aprikoser, äpple, päron, persika och sviskon.



Ingredienser

1 liter naturell yoghurt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl skalade solrosfrön
2 dl russin
2 dl hela hasselnötter
3 dl torkade fikon eller aprikoser


Gör så här

1. Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke.

2. Slå i yoghurten nötterna och de torkade frukterna.

3. Smöra en avlång brödform och istället för att bröa formen strö på antingen lite skalade solrosfrön eller pumpafrön.

4. Skrapa ner den ganska kladdiga smeten i formen. Se till att inte fylla formen ända upp till kanten, eftersom det jäser med bikarbonaten. Lämna ungefär tre centimeter upp till kanten. Jämna eventuellt till ytan och strö på lite solrosfrön eller pumpafrön.

5. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in formen och låt stå i 60 minuter. Därefter, sänk temperaturen till 175 grader och låt stå i 30 minuter för att undvika att det blir bränt.

6. Ta ut och njut av ett fantastiskt gott bröd.

Receptet är hämtat
HÄR


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback