lördag

Publicerad i Kristianstadsbladet

Kungsparken bäst för skateboardåkare


Publicerad: 19. Maj 2007 02:00

Hässleholm
Bästa placeringen av en skatepark i Hässleholm är Kungsparken.


Enligt Åhusbon Per-Olof Persson som själv är en erfaren skateboardåkare, tillika projektledarstuderande och gjort förstudien som ett utbildningsarbete, kan skateparken bli ett lyft inte bara för åkarna utan hela stan.

? Det behövs fler platser för spontanidrott som är kostnadsfria. Det finns så pass många åkare i Hässleholm som ett hundratal är skäl nog för att bygga en park.

Förstudien omfattar både Stadsparken, T4-området, Djupadal och Kungsparken, och där det är de två sistnämnda platserna som funnits med på skateboard-åkarnas önskelista. Göran Jönsson som är fritidsnämndens ordförande räknar med ett förslag från och beslut i nämnden vid junisammanträdet.

? Skateparken är ursprungligen ett förslag i en motion från folkpartiet. Förstudien är beställd av kommunfullmäktige. I nämnden lutar det också åt Kungsparken, Stadsparken i centrum är för kontroversiellt. Det passar oss också utmärkt att Per-Olof gjort studien då han som åkare vet vad åkare vill ha.

Grävs ner
Enligt förslaget bör en skateboardpark i Kungsparken placeras i hörnet av Vankivavägen-Viaduktsgatan och den befintliga lekplatsen placeras närmare husen. Det ger minst störningar, samtidigt är det viktigt att skateparken "grävs ner" i marken så att den inte sticker upp. Både för att inte skymma parken, det blir snyggast estetiskt och för att det dämpar ljudet.

Per-Olof Persson skriver också i sitt förslag att det i framtiden eller i samband med att man bygger parken kan det vara bra att bygga ett par boulebanor eller liknade, på så sätt undviker man klagomål och får en park för alla åldrar.

Tre till sex miljoner
Byggs parken så ökar intresset för skateboardåkning. Antalet kommer att fördubblas direkt tror fritidschefen Stefan Larson.

? I Alingsås där vi var och tittade och där man byggt en skatepark tre-fyra minuter från centrum blev det succé. En park på 1000-1500 kvadratmeter kostar mellan tre och sex miljoner. Under 1 000 kvadratmeter ska man inte bygga, om den ska gå att bygga till om så behövs.

? Däremot är det fel tro att en skatepark får bort åkarna från centrum. Det kommer att finnas skatare kvar här ändå liksom på stadshusets trappa. Skillnaden i dag är att det nu inte finns någon annanstans att åka.


Jan-Tuve Truedsson




Min man :)
Åhh, man blir ju så stolt!! Fast det där med erfaren skateboardåkare kan man ju fråga sig, haha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback