Baka baka liten kaka
LEMONCURDKAKOR
3 dl vetemjöl
3 msk socker
100 g smör
1 st äggula, stor
1 dl lemoncurd
Florsocker att pudra över
1. Mät upp mjöl och socker.
2. Lägg i skivat fett.
3. Smula ihop det hela med fingertopparna så fort som möjligt.
4. Lägg i äggulan och arbeta ihop till en deg.
5. Låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
6. Kavla ut degen.
7. Ta med mått (7-8 cm i diameter) ut runda kakor.
8. Lägg en liten klick lemoncurd på mitten av varje liten degbit.
9. Vik sedan degen över fyllningen så att lemoncurden göms.
10. Grädda kakorna i 175 grader i ca 12 minuter.
11. Pudra rikligt med florsocker över de varma kakorna.
12. Låt dem sedan kallna.
(Receptet hämtat HÄR)
KLADDKAKA MED KOKOSKOLATÄCKE
Ingredienser
Kladdkakan:
4 ägg
6 dl socker
175g smält smör (lite avsvalnat)
3 dl mjöl
8 msk kakao
2 tsk vanillinsocker
2 krm salt
Häll ihop allt och rör om. (vispa ej, det gör att kladdkakan blir fluffigare och torrare, så blanda endast)
Häll i smörad och mjölad långpanna (ja en stor djup bakplåt), grädda i 15 minuter i 200 grader i mitten.
Kokoskolatäcke:
75 g smör
2 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos
Låt det sjuda på spisen under omrörning i 5 minuter.
Ta ut kakan och bred på glasyren, in i ugnen igen och grädda 10 minuter till i 200 grader.
(receptet hittade jag HÄR)